A két legfontosabb grafikon a NER választási rendszeréről

1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot

Ez azt mutatja meg, hogy az összes választópolgár által leadott listás szavazat milyen parlamenti összetételt eredményezett:

Frissítés: Az első sorban korábban pontatlan adatok szerepeltek.Grafika: Tbg

2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere

Itt pedig azt látható, hogy pártonként hogyan arányul a listán kapott szavazati arány ahhoz, hogy a parlament összes mandátumának hány százalékát nyerték el. Vagyis, például a Fidesz, akit a saját maga által alkotott választási rendszer túlkompenzál, 49 százalékos pártlistás támogatottság mellett is képes volt a 199 fős Parlamentben 134 helyet szerezni.

Sorrendben: Fidesz-KDNP, Jobbik, MSZP-PM, LMP, DK, és akik nem jutottak be: Momentum, Kétfarkú Kutyapárt, EgyüttGrafika: Tbg

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.