A két legfontosabb grafikon a NER választási rendszeréről

1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot

Ez azt mutatja meg, hogy az összes választópolgár által leadott listás szavazat milyen parlamenti összetételt eredményezett:

Frissítés: Az első sorban korábban pontatlan adatok szerepeltek.Grafika: Tbg

2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere

Itt pedig azt látható, hogy pártonként hogyan arányul a listán kapott szavazati arány ahhoz, hogy a parlament összes mandátumának hány százalékát nyerték el. Vagyis, például a Fidesz, akit a saját maga által alkotott választási rendszer túlkompenzál, 49 százalékos pártlistás támogatottság mellett is képes volt a 199 fős Parlamentben 134 helyet szerezni.

Sorrendben: Fidesz-KDNP, Jobbik, MSZP-PM, LMP, DK, és akik nem jutottak be: Momentum, Kétfarkú Kutyapárt, EgyüttGrafika: Tbg

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.