A vak diák kidobatása után lemondott az Oxford Union elnöke

külföld
2019 november 20., 11:03

Lemondott posztjáról a patinás oxfordi diákszövetség, az Oxford Union elnöke. Brendan McGrathnak nagyon más választása nem volt azután, hogy a szövetség egyik rendezvényéről erőszakkal dobattak ki egy vak diákot annak ellenére, hogy a szövetség tagjaként minden joga megvolt hozzá, hogy ott legyen.

Ebenezer Azamatit, a vak diákot a bokájánál fogva rángatták ki a teremből, és még el is marasztalták, mert eközben a kezével hadonászott.

McGrath a Facebookon közzétett lemondó nyilatkozatában arról írt, hogy a szövetség elnökeként az ő feladata lett volna, hogy az Oxford Union minden tagja otthon érezhesse magát a szövetségben. "Minden hibámért elnézést kérek" - írta.

Azamati a történtek után pont arról beszélt, hogy ezután nemhogy a diákszövetségben, de még az országban sem érzi magát otthon. A ghánai születésű hallgató azóta legalább azt elérte, hogy fellebbezése után legalább az elmarasztalását visszavonja a diákszövetség. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.