Egy észak-angliai faluban valaki öt éve 2000 fontos pénzkötegeket hagy az utcán

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy kis észak-angliai falu, Blackhall Colliery lakói rejtélyes pénzkötegeket találtak az utcán: fényes nappal, szem előtt hagyják a 20 fontosokból álló, általában 2000 font (~780 ezer forint) körüli összegű kötegeket, 2014 óta 12 alkalommal.

Legutóbb hétfőn történt ilyesmi, és a rendőrök megdicsérték azokat, akik beszolgáltatták a pénzt. John Forster nyomozó azt mondta, idén eddig négy ilyen eset volt, és egyelőre nincs magyarázat arra, ami történik, talán egy jótét lélek műve, de még mindig zajlik a nyomozás. Többek között ellenőrizték a helyi bank tranzakcióit, beszélgettek helyiekkel és helyi szervezetekkel, és ujjlenyomatokat is vettek. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.