Földrengés-szimuláció miatt lesz forgalomkorlátozás Kőbányán

2019 november 20., szerda 14:39
57

Földrengést szimuláló védelmi igazgatási gyakorlatot tartanak csütörtökön Kőbányán, az Óhegy parkban, ezért forgalomkorlátozásra lehet számítani – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A közleményben azt írták, a szimuláció szerint Kőbányát a hajnali órákban a Richter-skála szerinti 4,2 erősségű földrengés rázza meg, ami az utórezgésekkel együtt több lakóépületben, a környező úthálózatban és közüzemi szolgáltatásokban is kárt tesz.

A StarCity 2019 nevű gyakorlat célja, hogy a műveletben résztvevő honvédségi, rendőrségi, mentő- és katasztrófavédelmi szervezetek együttműködését, a koordináció hatékonyságát fejlessze.

Az Óhegy park környékén a gyakorlat időtartama alatt előfordulhat a nyugalom megzavarására alkalmas látvány és hanghatás, de veszély nem áll majd fenn. Az időszakos forgalomkorlátozások mellett parkolási tilalmat is elrendelhetnek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt