Iráni és szíriai célpontokat bombázott Szíriában az izraeli légierő

külföld
2019 november 20., 09:30
comments 39
A szír állami hírügynökség által kiadott képen állítólag az látszik, hogy a szír légvédelem harcba száll a támadó izraeli légierővel.
photo_camera A szír állami hírügynökség által kiadott képen állítólag az látszik, hogy a szír légvédelem harcba száll a támadó izraeli légierővel. Fotó: -/AFP

"Több tucatnyi", iráni és szír katonai célpontot bombázott szerdára virradóra Szíriában az izraeli légierő. A hadsereg közleménye szerint a légitámadás válaszcsapás volt az Izraelre Szíriából kilőtt rakéták miatt.

A szíriai hatóságok tájékoztatása szerint két civil vesztette életét a támadásokban. Ugyanők azt is állították, hogy a szír légvédelem a Damaszkuszra kilőtt rakéták többségét még a levegőben megsemmisítette.

Ennek némileg ellentmond, hogy a helyszíni beszámolók szerint több nagy robbanás is megrázta a szír fővárost, a közösségi médiában több tűzről is képek jelentek meg a légicsapás után.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint előzetes figyelmeztetésük ellenére a szír légvédelem valóban harcba szállt, ennek eredményeként kénytelenek voltak több szír rakétaüteget is megsemmisíteni. Fő célpontjaik amúgy az iráni Forradalmi Gárda Szíriában kiépített bázisai voltak. Mint mondták, "a szír rezsim felelős a területéről indított támadásokért".

Az izraeli légierő a helyi sajtó beszámolói szerint arra ügyelt, hogy a Szíriában állomásozó orosz csapatokat védő fejlett, S-300-as légvédelmi rakétarendszereket ne bombázza. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.