Iráni és szíriai célpontokat bombázott Szíriában az izraeli légierő

A szír állami hírügynökség által kiadott képen állítólag az látszik, hogy a szír légvédelem harcba száll a támadó izraeli légierővel.Fotó: -/AFP

"Több tucatnyi", iráni és szír katonai célpontot bombázott szerdára virradóra Szíriában az izraeli légierő. A hadsereg közleménye szerint a légitámadás válaszcsapás volt az Izraelre Szíriából kilőtt rakéták miatt.

A szíriai hatóságok tájékoztatása szerint két civil vesztette életét a támadásokban. Ugyanők azt is állították, hogy a szír légvédelem a Damaszkuszra kilőtt rakéták többségét még a levegőben megsemmisítette.

Ennek némileg ellentmond, hogy a helyszíni beszámolók szerint több nagy robbanás is megrázta a szír fővárost, a közösségi médiában több tűzről is képek jelentek meg a légicsapás után.

Az izraeli hadsereg közleménye szerint előzetes figyelmeztetésük ellenére a szír légvédelem valóban harcba szállt, ennek eredményeként kénytelenek voltak több szír rakétaüteget is megsemmisíteni. Fő célpontjaik amúgy az iráni Forradalmi Gárda Szíriában kiépített bázisai voltak. Mint mondták, "a szír rezsim felelős a területéről indított támadásokért".

Az izraeli légierő a helyi sajtó beszámolói szerint arra ügyelt, hogy a Szíriában állomásozó orosz csapatokat védő fejlett, S-300-as légvédelmi rakétarendszereket ne bombázza. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.