A Katona bejelentette, hogy levette a műsorról a Gothár Péter által rendezett Hóhérokat

"A Katona József Színház értesíti közönségét, hogy a Hóhérok már meghirdetett előadásai elmaradnak. A november 24. vasárnapi jegyek november 30-ig visszaválthatók. A december 6. pénteki és január 13. hétfői jegyek december 12-ig visszaválthatók. Azoknak a nézőinknek, akik online vásárolták jegyüket, visszautaljuk az összeget."

Ezzel kezdődik a színház ezekben a percekben kirakott friss Facebook-posztja. Bár a bejegyzés erről nem ejt szót, a műsorváltoztatás nyilvánvalóan összefügg a Katonában is rendező Gothár Péter zaklatási ügyével. A Hóhérokat ugyanis az a Gothár rendezte, aki már nyilvánosan beismerte, hogy ő az a kezdetben meg nem nevezett tag, akivel egy - vagy akár több - zaklatási ügy miatt a színház szerződést bontott.

A most már Gothár-ügynek nevezhető botrány kedden indult azzal, hogy a Katona József Színház kiposztolt egy közleményt, ami azzal kezdődött, hogy

"A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival."

Miközben nem árulták el, hogy ki volt a zaklató, és azt sem, hogy tettek-e feljelentést az ügyben, a tettét annyira súlyosnak ítélték meg, hogy az illetőt a keddi nappal kitiltották a színház területéről, miközben szerződést is bontottak vele. 

Egy napra rá, szerdán, szintén a színház fb-oldalán vallotta be Gothár Péter, hogy ő a zaklató. A rendező bocsánatot kért. Közleményében érdekes elem volt, hogy miközben a színház korábban kifejezetten több esetet említett, Gothár egyről beszélt.

Azt azonban egyelőre egyáltalán nem tudni, hogy mi is történt konkrétan. Erről nem beszélt sem a színház, sem Gothár, sem pedig az érintettek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.