Karácsony: Vannak a kezünkben olyan kártyák, amelyeket remélem nem kell majd elővennünk

"Az biztos, hogy ha javaslatot elfogadja a parlament, akkor főváros semmit sem fog másképp csinálni. Nem is nagyon tud: az iparűzési adó a legfontosabb bevételünk, a tömegközlekedés a legfontosabb kiadásunk," mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban a főpolgármester a kormány nem rég benyújtott törvényjavaslatáról, ami kötelezné az önkormányzatokat, hogy az iparűzési adót elsődlegesen tömegközlekedésre költsék. Karácsony Gergely szerint 

"egy politikai kérdés felmerül, ami ellentmond a Tarlós-Orbán megállapodásnak, mely szerint a fővárost érintő kérdésekben a kormány nem lép egyeztetések nélkül semmit."

Hozzátette: december elejére kezdeményezi a Közfejlesztések Tanácsának összehívását, amire "vaskos paksamétával fog érkezni, és valószínűleg a kormány is előhoz majd ügyeket." 

"Úgy vagyok vele, hogy beszéljük meg a vitás ügyeket, derüljön ki, mi a kormány hozzáállása Budapesthez!"

Ilyen ügy szerinte például a szemétszállítás kérdése. Arra a kérdésre, hogy milyen eszközeik vannak a kormánnyal szemben úgy válaszolt, hogy "vannak a kezünkben olyan kártyák, amelyeket remélem nem kell majd elővennünk."

"Ha ilyen eszközök bevetéséig jutnánk el, az gyakorlatilag háborús viszonyt jelentene Budapest és a kormány közt. Politikailag mi ettől sem félünk, de a városnak rossz lenne, és ami a városnak rossz, azt mi sem akarjuk,"

jelentette ki.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.