Karácsony: Vannak a kezünkben olyan kártyák, amelyeket remélem nem kell majd elővennünk

POLITIKA
2019 november 21., 05:00
comments 201

"Az biztos, hogy ha javaslatot elfogadja a parlament, akkor főváros semmit sem fog másképp csinálni. Nem is nagyon tud: az iparűzési adó a legfontosabb bevételünk, a tömegközlekedés a legfontosabb kiadásunk," mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban a főpolgármester a kormány nem rég benyújtott törvényjavaslatáról, ami kötelezné az önkormányzatokat, hogy az iparűzési adót elsődlegesen tömegközlekedésre költsék. Karácsony Gergely szerint 

"egy politikai kérdés felmerül, ami ellentmond a Tarlós-Orbán megállapodásnak, mely szerint a fővárost érintő kérdésekben a kormány nem lép egyeztetések nélkül semmit."

Hozzátette: december elejére kezdeményezi a Közfejlesztések Tanácsának összehívását, amire "vaskos paksamétával fog érkezni, és valószínűleg a kormány is előhoz majd ügyeket." 

"Úgy vagyok vele, hogy beszéljük meg a vitás ügyeket, derüljön ki, mi a kormány hozzáállása Budapesthez!"

Ilyen ügy szerinte például a szemétszállítás kérdése. Arra a kérdésre, hogy milyen eszközeik vannak a kormánnyal szemben úgy válaszolt, hogy "vannak a kezünkben olyan kártyák, amelyeket remélem nem kell majd elővennünk."

"Ha ilyen eszközök bevetéséig jutnánk el, az gyakorlatilag háborús viszonyt jelentene Budapest és a kormány közt. Politikailag mi ettől sem félünk, de a városnak rossz lenne, és ami a városnak rossz, azt mi sem akarjuk,"

jelentette ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.