Vasútfejlesztési paktumot kötött a kormány Oroszországgal

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Megállapodás született október végén a közlekedésért felelős magyar és orosz tárcák között a hazai vasút versenyképessége javításának szándékáról, közölte a Magyar Nemzet csütörtökön. Palkovics ­László ­innovációs és technológiai miniszter Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatója előtt írta alá a megállapodást, aminek tartalmáról a tárca nem közölt részleteket. A kormányközeli napilap szerint a két ország közlekedésért felelős minisztériuma vállalta, hogy 

"együtt mérik fel, hogy miként tudnak együttműködni a magyarországi vasúti hálózat és szállítási lehetőségek jobb kihasználása érdekében." 

Emellett megvizsgálják "egy közös vállalat létrehozásának a lehetőségét is," és együttműködnek a "vasúti közlekedés korszerűsítésében, digitalizációjában, a kiberbiztonság megteremtésében." A lap szerint kiemelten foglalkoznak majd

az önvezető vasúti járművek közös fejlesztésével. "Az orosz szakemberek tapasztalataira támaszkodva megvizsgálják egy önvezető járművek tesztelésére is alkalmas, kísérleti vasúti tesztpálya építésének lehetőségét Magyarországon."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.