48 óra közérdekű munkára ítélték az Erdogan elleni tüntetésen késsel fenyegetőző férfit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Tüntetés Erdogan ellen a körútonFotó: botost/444.hu

Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a 63 éves férfit, aki a vád szerint 2019. november 7-én, a délutáni órákban, ittasan megjelent a XIII. kerületben, a török államfő magyarországi látogatása elleni tüntetésen. 

A férfi a Szent István körút és a Visegrádi utcák kereszteződésében a tüntetés egy résztvevőjével szóváltásba keveredett, miközben egy – zárt állapotú – rugós kést tartott a kezében. A vádlott ezzel megsértette a gyülekezés békés jellegét. 

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat gyülekezési szabadság megsértésének vétsége miatt 15 napon belül bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és őt 48 óra közérdekű munka ítélte. Az ítélet jogerős.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.