A KDNP kilép a Néppártból, ha "helytelen lesz az irány"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elhagyják a pártcsaládot, ha nem jó az irány, szögezte le a kereszténydemokrata párt politikusa, Nacsa Lőrinc a HírTV-ben. Az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán megválasztott új pártelnöktől, Donald Tusktól elvárják, hogy "valós válaszokat adjon a most felmerülő európai sorskérdésekre." Nacsa Lőrinc kijelentette: 

"ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni. Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.”

Arra a kérdésre, hogy volt-e alkalma beszélni Donald Tuskkal Zágrábban, Nacsa Lőrinc úgy válaszolt, hogy

"nagyon rövid alkalommal, egy folyosói találkozás, köszöntés."

Ki lehetett abból olvasni valami?

Abból kevesebbet, inkább az udvariasság keretei között zajlott.

A KDNP Európai Parlamenti képviselőit amúgy nem érinti a Fidesz kizárás körüli hercehurcája. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.