A sportért felelős államtitkár sem tudta megindokolni az állami akadémiai rendszert

2019 november 23., szombat 13:11
236

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg a meglepő kormányhatározat, ami szerint a kabinet sportakadémiai rendszer kidolgozásáról döntött, „amely elősegíti a minőségi élutánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést”. A focival, a kosárlabdával és a kézilabdával kezdik. Miközben már számos akadémia működik ezekben a sportágakban. 

A kormány szándékát még a miniszterelnök kedvenc lapja, a Nemzeti Sport sem érti. Megkeresték ezért a Szabó Tünde vezette sportért felelős államtitkárságot, ami az alábbi választ küldte: 

„A kormány szándéka olyan sportakadémiai rendszer megvalósítása, amely a tehetséges gyermekekre és fiatalokra koncentrál, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést. A kormány felkérésének megfelelően az Emmi megkezdi a részletek kimunkálását, elsőként a kosárlabda, a kézilabda és a labdarúgás sportakadémiai rendszere kerül kidolgozásra.”

Felkérték, kidolgozzák. 

Emlékezetes: Orbán Viktor a felcsúti akadémia 2007-es megnyitóján

még arról a tervéről beszélt, hogy 7-8 év és topligás játékosokat adnak a válogatottnak. Összejött.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt