Eldurvult a kormányellenes tüntetés Bogotában, három rendőr meghalt

külföld
2019 november 23., 07:10
comments 22

Míg csütörtökön Kolumbia-szerte negyedmillióan békésen tüntettek Iván Duque jobboldali elnök gazdasági és szociálpolitikája ellen, péntekre eldurvultak a kormányellenes megmozdulások. A BBC beszámolója szerint Bogotában egyes tüntetőcsoportok fosztogatni kezdtek, mások a rendőrökkel csaptak össze. A belügyminisztérium szerint három rendőr életét vesztette, míg legalább 270-en megsérültek. Az egyenruhások vízágyút, könnygázt és gumilövedéket is bevetettek a tüntetők ellen. A kolumbiai főváros polgármestere péntek éjjelre

kijárási tilalmat rendelt el.

A rend helyreállítása érdekében négyezer katonát vezényeltek ki a húszezer rendőr mellé.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.