Hindu tanító Németh Sándornak: Semmi köze a jógának a démonokhoz

2019 november 23., szombat 14:45
373

"A több mint 5000 éves védikus tanítások tanulmányozásával megállapíthatjuk, hogy a jóga célja sohasem volt a démoni erők tisztelete vagy imádata," reagált Németh Sándor jóga-botrányára Leveles Zoltán hindu tanító. Az India Klub Alapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 

"a jóga ősi tradíció, melynek maximum annyi köze lehet a démonokhoz, hogy segít beazonosítani és leküzdeni a mindannyiunkban benne levő belső démonokat."

Leveles hozzáteszi: "a vallás nevében is elkövethetünk olyan hibákat, melyekkel saját lelki életünket nehezítjük meg. Ilyen hiba például alaptalanul démonizálni más tradíciókat." Az írást azzal zárja, hogy 

"a jóga és a keleti vallások világának kezében van most a megbocsájtás lehetősége. Miért is esne nehezünkre megbocsájtani?"

Korábban India budapesti nagykövetsége adott ki nyilatkozatot a Hit Gyülekezetének lelkésze miatt. Kijelentették:

"a jóga az egészség és a jólét keresésének egyik legnagyobb tömegmozgalmává nőtte ki magát. Megosztás helyett a jóga egyesít; a szenvedések erősítése helyett a jóga gyógyít."

Németh Sándor a múlt hétvégi összejövetelen beszélt arról, hogy

a jógázás egyáltalán nem egészséges dolog. Mint kifejtette, a jóga ugyanis a keleti okkult világnézet része, mely eredendően a démonok tiszteletére volt szánva, és ettől nem lehet elvonatkoztatni.