Kövér szerint is törvényt szegett Orbán, most átírják a jogszabályt

Még júliusban reklamált Szél Bernadett a házelnöknél azért, hogy tartassa be Orbán Viktorral törvényi kötelezettségét. A független országgyűlési képviselő szerint a miniszterelnök évek óta nem tesz eleget egy 2004-es, Magyarország uniós csatlakozásakor született törvénynek, ami előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács üléséről be kell számolnia az Országgyűlés előtt. 

Kövér László elismerte, hogy Orbán törvényt szegett, de szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek, "kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását."

A felülvizsgálat megtörtént, következik az igazítás: a 24.hu írta meg, hogy a kormánypárti képviselők által jegyzett Az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló javaslatban szerepel is.

"A Javaslat az Európai Tanács ülésének kimeneteléről szóló miniszterelnöki tájékoztatást előíró rendelkezést hatályon kívül helyezi,"

olvasható. Szél Bernadett a 24.hu-nak a módosítás úgy kommentálta, hogy

"tipikus fideszes megoldás: törvényesítették a törvénytelenséget. Miközben a kormány az emberektől elvárná, hogy tiszteljék a törvényt, ha a miniszterelnök nem tartja be a jogszabályt, akkor módosítják azt. Ez egy nagyon tisztességtelen játék az állampolgárokkal."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.