Kövér szerint is törvényt szegett Orbán, most átírják a jogszabályt

2019 november 23., szombat 7:37
156

Még júliusban reklamált Szél Bernadett a házelnöknél azért, hogy tartassa be Orbán Viktorral törvényi kötelezettségét. A független országgyűlési képviselő szerint a miniszterelnök évek óta nem tesz eleget egy 2004-es, Magyarország uniós csatlakozásakor született törvénynek, ami előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács üléséről be kell számolnia az Országgyűlés előtt. 

Kövér László elismerte, hogy Orbán törvényt szegett, de szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek, "kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását."

A felülvizsgálat megtörtént, következik az igazítás: a 24.hu írta meg, hogy a kormánypárti képviselők által jegyzett Az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló javaslatban szerepel is.

"A Javaslat az Európai Tanács ülésének kimeneteléről szóló miniszterelnöki tájékoztatást előíró rendelkezést hatályon kívül helyezi,"

olvasható. Szél Bernadett a 24.hu-nak a módosítás úgy kommentálta, hogy

"tipikus fideszes megoldás: törvényesítették a törvénytelenséget. Miközben a kormány az emberektől elvárná, hogy tiszteljék a törvényt, ha a miniszterelnök nem tartja be a jogszabályt, akkor módosítják azt. Ez egy nagyon tisztességtelen játék az állampolgárokkal."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt