Köves Slomó: 18 hónap múlva nyithat meg a Sorsok háza

2019 november 23., szombat 6:27
121

"Jelenlegi terveink szerint mintegy tizennyolc hónap múlva nemcsak egy, a vészkorszakot minden látogatót megérintő módon bemutató létesítmény jön majd létre, hanem egy világszinten is teljesen egyedi holokauszt-múzeum," árulta el a Sorsok házáról Köves Slomó a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A négy éve elkészült épület három évig üresen állt, majd tavaly Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megígérte, hogy idén átadják. Azóta a projektből kirakták Schmidt Máriát és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségre bízta a kormány a múzeum tárlatának összeállítását. Köves most elmondta, hogy

""nyolc hónappal ezelőtt a muzeo­lógusokból és történészekből álló vezetői csoport által összeállított új koncepciót bemutattuk a kormánynak, amely támogatta elképzeléseinket. Azóta bevontunk a folyamatba további helyi szakértőket, valamint egy neves amerikai múzeumdizájner csapatot is. Mintegy hatvan holokauszt-túlélővel készítettünk interjút a múzeumi anyaghoz itthon, az Egyesült Államokban, Izraelben és Franciaországban, illetve megtettük az első lépéseket egy – a múzeumhoz elengedhetetlen – nagy műtárgyi gyűjtemény beszerzéséhez."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt