Klímatüntetők rohanták meg a Yale és a Harvard meccsét

klímaváltozás
2019 november 24., 08:28
comments 64

A hagyományosan évente megrendezett Yale-Harvard amerikai foci-meccs félidejében rohanták meg a tüntetők a pályát, azt követelve, hogy az Egyesült Államok két tán legjelentősebb egyeteme többet ne fektessen pénzt fosszilis energiahordozókba. 

Miközben a hatóságok felszólították a tiltakozókat a távozásra, a BBC beszámolója szerint akadtak nézők és játékosok is, akik csatlakoztak a tüntetéshez. Végül mintegy ötven embert kísértek le a rendőrök a pályáról, a többiek önként levonultak. 

link Forrás

A beszámolók szerint a tüntetés kezdetén nagyjából tucatnyi diák rohant be a pályára, azt követelve, hogy az egyetemeik többet ne fektessenek olyan portfóliókba, melyek mögött környezetszennyező iparágak is megtalálhatóak.  A tüntetés miatt nagyjából félórát csúszott a meccs, amit aztán a Yale nyert meg. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.