Hullazsákban fekvő gyerek és az őt megölő, szelfiző felnőtt is szerepel a magyar rendőrség Tetris-challenge stílusú fotóján

ÉLET
2019 november 25., 05:39

3 hullazsák, bennük talán gyerekek, 2 zsák nélküli hulla, összetört autók: a közösségi médiában jó ideje aktív magyar rendőrség belezendített a tetris-cselendzselésbe, amennyiben sokkolónak szánt fotót tettek közzé “halálos autóbalesetek” témában. A dolog közvetlen oka az, hogy októberben 71-en haltak meg a magyar utakon.

A rendőrség cikke szerint a halálos balesetek statisztikailag legfontosabb 3 oka a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megszegése. De az írásban külön megemlítik az okok között a szelfizést és a vezetés közbeni élőzést is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.