Idén is Felcsútra kerülhet a legtöbb TAO-pénz

2019 november 25., hétfő 14:55
107

Az mfor.hu írta meg, hogy ugyan idén elvileg a TAO-támogatások visszafogásáról volt szó, Felcsút azért idén is milliárdos nagyságrendű támogatást kapott. Mint írják, az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak a 

a 2019/2020-as évadban összesen 1,12 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Hogy ezt a pénzt mire költik majd, az majd a sportfejlesztési programból derülhet ki, de ezt még nem tettek közzé a focialapítvány honlapján.

A lap megjegyzi, hogy nem kevés közpénzről van szó, de az elmúlt évekhez képest ez visszaesést jelent: az idei program ugyanis a TAO-rendszer indulása óta a legkisebb értékű Felcsúton, eddig a 2013-as év volt a "mélypont", amikor megelégedtek 1,54 milliárd forintnyi TAO-val.

2011 óta pedig összesen 26,5 milliárd forint közpénz áramlott a felcsúti focialapítványhoz, ami mellé "adományozó" cégek még 22,4 milliárd forintot adtak. Hogy idén mennyi "adomány" érkezett, az csak a jövő nyáron fog kiderülni, az biztos, hogy mostanáig felfoghatatlan összeg, 48,88 milliárd forint érkezett az alapítványhoz TAO vagy önkéntes adományok révén.

Az mfor.hu összesítése szerint a 2018/2019-es évadban a labdarúgó klubok, szervezetek összesen 39 milliárd forintnyi TAO-t igényeltek, míg ebben a szezonban csak 19,5 milliárdot. Ebből egyébként kicsivel több mint 2 milliárd forint lehívása történt meg. Az idei visszafogottság oka, hogy a kormány a futó beruházások befejezése érdekében visszafogta a projekteket, azaz újabb ingatlanberuházásokat nem feltétlen támogatnak. Az MLSZ adatai szerint a felcsúti alapítvány mögött a legtöbb TAO-t a jelenleg már elfogadott programok alapján a Gyirmót FC igényelte, 365 milliót, majd a Soroksár Sport Club Kft. 325 milliós programja jön. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt