A 40 év alatti amerikaiak körében már ugyanolyan népszerű a szocializmus, mint a kapitalizmus

külföld
2019 november 26., 10:29
comments 787

Jelentősen csökkent a kapitalizmus népszerűsége a 18-39 éves amerikai népesség körében a kapitalizmus népszerűsége, derült ki a Gallup hétfőn publikált felméréséből. Megállapításaik szerint 2010-hez képest 15 százalékponttal csökkent azon 40 év alatti amerikaiak aránya, akik kedvező véleménnyel voltak a kapitalizmusról, így most már csupán 51 százalékuk ítéli kedvezőnek ezt a gazdasági modelt. A szocializmus támogatóinak aránya szintén 50 százalékos.

Összességében az amerikai népességen belül nem változott különösebben a két gazdasági rend megítélése, köszönhetően annak, hogy az X-generáció és a mostanában sokat emlegetett boomerek körében viszont az elmúlt tíz évben nőtt a kapitalizmus népszerűsége.

Az átlag 40 év alatti amerikainak persze az ég világon semmilyen személyes tapasztalata nincs a szocializmusról, nem látta működés (lol) közben, és pusztán egy hörögve üvöltöző, magyar mértékkel feltétlenül, de még amerikai mértékkel is kimondottan gazdag, a Forbes aktuális becslése szerint 2,5 millió dolláros vagyonnal rendelkező Bernie Sanderstől értesülhetett a dolog létezéséről. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt