A 40 év alatti amerikaiak körében már ugyanolyan népszerű a szocializmus, mint a kapitalizmus

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Jelentősen csökkent a kapitalizmus népszerűsége a 18-39 éves amerikai népesség körében a kapitalizmus népszerűsége, derült ki a Gallup hétfőn publikált felméréséből. Megállapításaik szerint 2010-hez képest 15 százalékponttal csökkent azon 40 év alatti amerikaiak aránya, akik kedvező véleménnyel voltak a kapitalizmusról, így most már csupán 51 százalékuk ítéli kedvezőnek ezt a gazdasági modelt. A szocializmus támogatóinak aránya szintén 50 százalékos.

Összességében az amerikai népességen belül nem változott különösebben a két gazdasági rend megítélése, köszönhetően annak, hogy az X-generáció és a mostanában sokat emlegetett boomerek körében viszont az elmúlt tíz évben nőtt a kapitalizmus népszerűsége.

Az átlag 40 év alatti amerikainak persze az ég világon semmilyen személyes tapasztalata nincs a szocializmusról, nem látta működés (lol) közben, és pusztán egy hörögve üvöltöző, magyar mértékkel feltétlenül, de még amerikai mértékkel is kimondottan gazdag, a Forbes aktuális becslése szerint 2,5 millió dolláros vagyonnal rendelkező Bernie Sanderstől értesülhetett a dolog létezéséről. (Via Forbes)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.