A 40 év alatti amerikaiak körében már ugyanolyan népszerű a szocializmus, mint a kapitalizmus

külföld
2019 november 26., 10:29

Jelentősen csökkent a kapitalizmus népszerűsége a 18-39 éves amerikai népesség körében a kapitalizmus népszerűsége, derült ki a Gallup hétfőn publikált felméréséből. Megállapításaik szerint 2010-hez képest 15 százalékponttal csökkent azon 40 év alatti amerikaiak aránya, akik kedvező véleménnyel voltak a kapitalizmusról, így most már csupán 51 százalékuk ítéli kedvezőnek ezt a gazdasági modelt. A szocializmus támogatóinak aránya szintén 50 százalékos.

Összességében az amerikai népességen belül nem változott különösebben a két gazdasági rend megítélése, köszönhetően annak, hogy az X-generáció és a mostanában sokat emlegetett boomerek körében viszont az elmúlt tíz évben nőtt a kapitalizmus népszerűsége.

Az átlag 40 év alatti amerikainak persze az ég világon semmilyen személyes tapasztalata nincs a szocializmusról, nem látta működés (lol) közben, és pusztán egy hörögve üvöltöző, magyar mértékkel feltétlenül, de még amerikai mértékkel is kimondottan gazdag, a Forbes aktuális becslése szerint 2,5 millió dolláros vagyonnal rendelkező Bernie Sanderstől értesülhetett a dolog létezéséről. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.