Hoppá, a németek szerint nem feltétlenül igaz, amit a Magyar Nemzet ír

politika
2019 november 26., 06:54
comments 114

"Soros György nem kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot" írja az Index, amely azután kereste meg a Német Külpolitikai Társaságot (DGAP), hogy a Magyar Nemzet egy hétfői cikkében ennek a szöges ellentétét állította.

A cáfolat időben jött, a kormánnyal szinte szimbiózisban élő "újság" "értesülései" alapján ugyanis a Fidesz már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte annak kivizsgálására, hogy Soros György hogyan akart lobbizni a német kancellárnál Várhelyi kinevezése ellen.

A Magyar Nemzet ugyanakkor azt is írja, hogy Soros "nem járt sikerrel", ami a DGAP nyilatkozata alapján annyira nem meglepő kimenet: ha valaki nem csinál valamit, az ritkán sikerül.

De a tények viszonylag ritkán befolyásolják a kormány propagandáját - amely szerint például aktuálisan is menekültáradattal küzdenek a magyar határon -, és mert a Fidesznek biztos többsége van a parlamentben, nyilván a vizsgálat is megindul majd a nem létező ügyben a nemzetbiztonsági bizottságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt