Hoppá, a németek szerint nem feltétlenül igaz, amit a Magyar Nemzet ír

Több 444 videó?
Szeretném

"Soros György nem kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot" írja az Index, amely azután kereste meg a Német Külpolitikai Társaságot (DGAP), hogy a Magyar Nemzet egy hétfői cikkében ennek a szöges ellentétét állította.

A cáfolat időben jött, a kormánnyal szinte szimbiózisban élő "újság" "értesülései" alapján ugyanis a Fidesz már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte annak kivizsgálására, hogy Soros György hogyan akart lobbizni a német kancellárnál Várhelyi kinevezése ellen.

A Magyar Nemzet ugyanakkor azt is írja, hogy Soros "nem járt sikerrel", ami a DGAP nyilatkozata alapján annyira nem meglepő kimenet: ha valaki nem csinál valamit, az ritkán sikerül.

De a tények viszonylag ritkán befolyásolják a kormány propagandáját - amely szerint például aktuálisan is menekültáradattal küzdenek a magyar határon -, és mert a Fidesznek biztos többsége van a parlamentben, nyilván a vizsgálat is megindul majd a nem létező ügyben a nemzetbiztonsági bizottságban.