Hoppá, a németek szerint nem feltétlenül igaz, amit a Magyar Nemzet ír

"Soros György nem kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot" írja az Index, amely azután kereste meg a Német Külpolitikai Társaságot (DGAP), hogy a Magyar Nemzet egy hétfői cikkében ennek a szöges ellentétét állította.

A cáfolat időben jött, a kormánnyal szinte szimbiózisban élő "újság" "értesülései" alapján ugyanis a Fidesz már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte annak kivizsgálására, hogy Soros György hogyan akart lobbizni a német kancellárnál Várhelyi kinevezése ellen.

A Magyar Nemzet ugyanakkor azt is írja, hogy Soros "nem járt sikerrel", ami a DGAP nyilatkozata alapján annyira nem meglepő kimenet: ha valaki nem csinál valamit, az ritkán sikerül.

De a tények viszonylag ritkán befolyásolják a kormány propagandáját - amely szerint például aktuálisan is menekültáradattal küzdenek a magyar határon -, és mert a Fidesznek biztos többsége van a parlamentben, nyilván a vizsgálat is megindul majd a nem létező ügyben a nemzetbiztonsági bizottságban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.