Weber: A Fidesznek kell tisztáznia magát, de ezt a CEU ügyében például nem tették meg

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Budapestnél pattog a labda, a Fidesznek még van lehetősége arra, hogy tisztázza magát, és végül bennmaradhasson az Európai Néppártban – nyilatkozta Manfred Weber az Azonnali.hu tudósítójának Strasbourgban. Az Európai Néppárt frakcióvezetője azt mondta, a Néppárt kész a párbeszédre, a Fidesznek kell tisztáznia magát, ha a szövetség tagja akar maradni. A magyar kormánypárt azonban Weber szerint ezt eddig nem tette meg, példaként pedig a CEU-ügyet emelte ki, mint olyan kérdést, amiben a Fidesz egyelőre nem tisztázta magát.

Orbánék szempontjából a Néppárt nem a legjobb irányba halad, a múlt héten ugyanis Donald Tuskot, az Európai Tanács korábbi elnökét és volt lengyel kormányfőt választotta elnökének. Tusk Orbánék mérsékelt kritikusa volt korábban is, a Néppárt zágrábi kongresszusán pedig üzent is a Fidesznek, azt mondta, nem tisztelik a jogállamiságot, akik populista szólamokat hangoztatva kerítést emelnek a migrációs válság idején, és migránsellenes propagandát harsognak. Tusk ezen kívül Lengyelországban nagy ellenfele az Orbánékkal szoros szövetségben álló Jarosław Kaczynskinek és pártjának.

Az Index szerint a Néppártban Tusk megválasztása ellenére is éles vitákat szülő kérdés a Fidesz tagsága, és várhatóan januárban dönt majd az ügyben a szövetség.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.