A kormány 8 év alatt 791 milliárd forintot nyomhatott csak a fociba

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Arra a kérdésre, hogy miért olyan fontos a futball a magyar kormánynak, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: „Ezek a pénzek nem az élsportba mennek, vagy nemcsak az élsportba mennek, hanem természetesen a tömegsportba is és az utánpótlásba is. És ha egyszer valóban egy nagyon jó magyar válogatottat akarunk, akkor azt az utánpótlás támogatásán keresztül lehet megvalósítani." Közben Orbán Viktor úgy döntött, állami sportakadémiai rendszert hoz létre.

Az mfor.hu most felbecsülte, mennyi pénz mehetett el focira, és azt látták, hogy a központi költségvetésből és TAO-támogatásokból kb. 791 milliárd forint ment a magyar labdarúgásba, aminek csak 21 százalékát (162 milliárd forint) fordították az utánpótlásra. A maradékot olyan tételek alkotják, mint a létesítmény-fejlesztés, a működési támogatás vagy a határon túli akadémiák támogatása.

A lap a focizással elégetett 100 milliárdot össze is hasonlította más költésekkel:

  • 13 milliárddal több, mint a Nemzeti Innovációs és Kutatási Alap bevétele.
  • 25 milliárddal több, mint amennyit a kormány álláskeresési ellátásokra fordít idén.
  • Majdnem annyi, mint amennyit a kormány táppénzre fordít.
  • A harmada annak az összegnek, amit a kormány gyógyszertámogatásra ad.
  • Ebből 6 Groupama Aréna vagy 26 Pancho Aréna épülhetne.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.