A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos feltételeit

2019 november 27., szerda 8:13
329

A Magyar Közlöny szerdai számából tudni:

a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros feltételeit az atlétikai világbajnokság kapcsán.

A megjelent kormányhatározat szerint "a kormány áttekintette a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatoknak a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokba foglalt javaslatait." És megállapította:

"a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok valamennyi javaslata egybeesik a korábbi döntésekben megfogalmazott kormányzati szándékokkal, így a testület az önkormányzati javaslatokat elfogadta és támogatólag megerősítette."

A határozat szerint a minisztereket kötelezték, hogy "maradéktalanul hajtsák végre a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok javaslatait." A kormány rábólintott a Baranyi-tervre is: az atlétikai világbajnokság helyszíne az eredeti tervekhez képest úgy módosuljon, hogy maradjon meg a Vituku strand, költözzön a kerületbe az Országos Széchényi Könyvtár is, továbbá rendszeresen kotorják ki a Soroksári-Duna-ág Molnár-szigetig tartó szakaszát. 

A kormányhatározat viszont nem említi Karácsony Gergely öt pontját, amit a világbajnokság megrendezésének feltételéül szabott: 

  1. Karácsony 5 év alatt 50 milliárd forintot kér a budapestiek járóbeteg és szakellátásra. Ezzel szerinte sok budapesti életét lehetne megmenteni, mert Magyarországon 1 millió lakosra 4 MR készülék jut, Szlovákiában 9, Németországban 34. Magyarországon 1 millió lakosra 9 CT jut, Szlovákiában 17, Németországban 35. 
  2. Továbbá kéri a Csepeli Nagyerdő Program beindítását. Ez lenne az új városliget, a főváros tüdeje. Több élsport beruházást viszont nem szeretne Csepelre. 
  3. Az atlétikai stadion ne csak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen.
  4. Az atlétikai stadion minden szerződése legyen nyilvános, átlátható. 
  5. A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt