A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos feltételeit

A Magyar Közlöny szerdai számából tudni:

a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros feltételeit az atlétikai világbajnokság kapcsán.

A megjelent kormányhatározat szerint "a kormány áttekintette a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatoknak a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokba foglalt javaslatait." És megállapította:

"a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok valamennyi javaslata egybeesik a korábbi döntésekben megfogalmazott kormányzati szándékokkal, így a testület az önkormányzati javaslatokat elfogadta és támogatólag megerősítette."

A határozat szerint a minisztereket kötelezték, hogy "maradéktalanul hajtsák végre a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok javaslatait." A kormány rábólintott a Baranyi-tervre is: az atlétikai világbajnokság helyszíne az eredeti tervekhez képest úgy módosuljon, hogy maradjon meg a Vituku strand, költözzön a kerületbe az Országos Széchényi Könyvtár is, továbbá rendszeresen kotorják ki a Soroksári-Duna-ág Molnár-szigetig tartó szakaszát. 

A kormányhatározat viszont nem említi Karácsony Gergely öt pontját, amit a világbajnokság megrendezésének feltételéül szabott: 

  1. Karácsony 5 év alatt 50 milliárd forintot kér a budapestiek járóbeteg és szakellátásra. Ezzel szerinte sok budapesti életét lehetne megmenteni, mert Magyarországon 1 millió lakosra 4 MR készülék jut, Szlovákiában 9, Németországban 34. Magyarországon 1 millió lakosra 9 CT jut, Szlovákiában 17, Németországban 35. 
  2. Továbbá kéri a Csepeli Nagyerdő Program beindítását. Ez lenne az új városliget, a főváros tüdeje. Több élsport beruházást viszont nem szeretne Csepelre. 
  3. Az atlétikai stadion ne csak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen.
  4. Az atlétikai stadion minden szerződése legyen nyilvános, átlátható. 
  5. A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.