Mácsai Pál marad az Örkény Színház igazgatója

2019 november 27., szerda 17:33
26

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében 2025-ig Mácsai Pál vezeti az ország egyik legjobb művészszínházát. A színész vezetésével jött létre 2004-ben a Madách Kamarából az Örkény Színház, amelynek azóta is igazgatója. 

„A színház mára szinte az egyetlen közösségi esemény, amelyben nézőjével olyasmi esik meg, amit életének más terepein jórészt elvesztett: szuverén belső képzete születik. Ez mágia, szellemi elmozdulás” - emeli ki pályázatából a színház Facebook-oldala. „Ez a folyamat magyar nyelven zajlik, a megszűnt (sosem volt) társadalmi szolidaritás korában is közösségi élményként, egy megosztott közegben, jobb- és baloldaliakkal egyszerre, egy térben.”

Fotó: Facebook/Örkény István Színház

Két másik döntés is született a Deszkavízió szerint:

  • 25 év után távozik a hetvenéves Budapest Bábszínház éléről Meczner János, helyét Ellinger Edina igazgatóhelyettes veszi át. A bábművész tizenöt évvel ezelőtt csatlakozott Budapest legnagyobb bábszínházához. 
  • Továbbá folytathatja 1992-ben megkezdett munkáját a Kolibri Színház vezetőjeként Novák János.

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat kulturális programmal feltöltő Szabad Tér Színház vezetéséről nem született döntés, a színházi portál információi szerint újra kiírják a pályázatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt