Mácsai Pál marad az Örkény Színház igazgatója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében 2025-ig Mácsai Pál vezeti az ország egyik legjobb művészszínházát. A színész vezetésével jött létre 2004-ben a Madách Kamarából az Örkény Színház, amelynek azóta is igazgatója. 

„A színház mára szinte az egyetlen közösségi esemény, amelyben nézőjével olyasmi esik meg, amit életének más terepein jórészt elvesztett: szuverén belső képzete születik. Ez mágia, szellemi elmozdulás” - emeli ki pályázatából a színház Facebook-oldala. „Ez a folyamat magyar nyelven zajlik, a megszűnt (sosem volt) társadalmi szolidaritás korában is közösségi élményként, egy megosztott közegben, jobb- és baloldaliakkal egyszerre, egy térben.”

Fotó: Facebook/Örkény István Színház

Két másik döntés is született a Deszkavízió szerint:

  • 25 év után távozik a hetvenéves Budapest Bábszínház éléről Meczner János, helyét Ellinger Edina igazgatóhelyettes veszi át. A bábművész tizenöt évvel ezelőtt csatlakozott Budapest legnagyobb bábszínházához. 
  • Továbbá folytathatja 1992-ben megkezdett munkáját a Kolibri Színház vezetőjeként Novák János.

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat kulturális programmal feltöltő Szabad Tér Színház vezetéséről nem született döntés, a színházi portál információi szerint újra kiírják a pályázatot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.