Megszavazta az Európai Parlament az új Európai Bizottságot

Az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta az új Európai Bizottságot, amiben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.  Az Európai Bizottság megválasztott elnöke a strasbourgi plenáris ülésén új kezdetet ígért az Európai Unió számára. Ursula von der Leyen szerint 

nagy változások lesznek következő öt évben, de ez a helyes út, még ha nem is mindig lesz könnyű. 

Egyik legfontosabb kérdésnek nevezte a klímaváltozás elleni küzdelmet, amelyben szerinte Európának kötelessége vezető szerepet vállalnia, és szerinte erre képes is.

"Nincsen egyetlen elvesztegethető perc sem, a kontinens karbonsemlegességének eléréshez pedig az ipari, széntermelő, nagy szén-dioxid-kibocsátású régiók gazdaságának támogatására van szükség," 

mondta, majd hozzátette: az első száz napjában átfogó tervezettel fognak előállni a zöld átmenetről. A migrációról kijelentette, hogy az továbbra is kihívást fog jelenteni, 
ezért olyan tartós, közös, humánus és hatékony megoldásokat kell találni, amelyek elfogadhatóak minden fél számára. Az itt maradók integrációját biztosítani kell, ahogy a kiutasítottak visszaküldését is meg kell oldani. 


"Európa mindig menedéket fog nyújtani azok számára, akik nemzetközi védelemre szorulnak,"

 mondta. A jogállamiság kérdéséről kifejtette, hogy nem szabad megalkudni, mert az a közösség alapját képezi. Minden tagállamnak azonos elbánásban kell részesülnie, tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.