Megszavazta az Európai Parlament az új Európai Bizottságot

külföld
2019 november 27., 11:41

Az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta az új Európai Bizottságot, amiben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.  Az Európai Bizottság megválasztott elnöke a strasbourgi plenáris ülésén új kezdetet ígért az Európai Unió számára. Ursula von der Leyen szerint 

nagy változások lesznek következő öt évben, de ez a helyes út, még ha nem is mindig lesz könnyű. 

Egyik legfontosabb kérdésnek nevezte a klímaváltozás elleni küzdelmet, amelyben szerinte Európának kötelessége vezető szerepet vállalnia, és szerinte erre képes is.

"Nincsen egyetlen elvesztegethető perc sem, a kontinens karbonsemlegességének eléréshez pedig az ipari, széntermelő, nagy szén-dioxid-kibocsátású régiók gazdaságának támogatására van szükség," 

mondta, majd hozzátette: az első száz napjában átfogó tervezettel fognak előállni a zöld átmenetről. A migrációról kijelentette, hogy az továbbra is kihívást fog jelenteni, 
ezért olyan tartós, közös, humánus és hatékony megoldásokat kell találni, amelyek elfogadhatóak minden fél számára. Az itt maradók integrációját biztosítani kell, ahogy a kiutasítottak visszaküldését is meg kell oldani. 


"Európa mindig menedéket fog nyújtani azok számára, akik nemzetközi védelemre szorulnak,"

 mondta. A jogállamiság kérdéséről kifejtette, hogy nem szabad megalkudni, mert az a közösség alapját képezi. Minden tagállamnak azonos elbánásban kell részesülnie, tette hozzá. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.