Stratégiai megállapodást kötött a kormány a legnagyobb kínai bankkal

gazdaság
2019 november 27., 12:23

A Pénzügyminisztérium szerda reggel közölte, hogy Varga Mihály, pénzügyminiszter, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank, Ku Súval.

"Szorosabbra fűzi a pénzügyi kapcsolatokat Magyarország a világ legnagyobb eszközállományú pénzintézetével,"

mondta Varga. Az ICBC-vel aláírt megállapodást szerint a bank kész aktívan közreműködni Magyarországgal a renminbi-kötvénykibocsátásban. A bank

"a magyar-kínai tranzakciók megkönnyítése, valamint az "Egy övezet egy út" kezdeményezés beruházásainak támogatása érdekében budapesti iroda nyitásának előnyeit is számba veszi".

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.