Stratégiai megállapodást kötött a kormány a legnagyobb kínai bankkal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Pénzügyminisztérium szerda reggel közölte, hogy Varga Mihály, pénzügyminiszter, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank, Ku Súval. 

"Szorosabbra fűzi a pénzügyi kapcsolatokat Magyarország a világ legnagyobb eszközállományú pénzintézetével,"

mondta Varga. Az ICBC-vel aláírt megállapodást szerint a bank kész aktívan közreműködni Magyarországgal a renminbi-kötvénykibocsátásban. A bank

"a magyar-kínai tranzakciók megkönnyítése, valamint az "Egy övezet egy út" kezdeményezés beruházásainak támogatása érdekében budapesti iroda nyitásának előnyeit is számba veszi". 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.