A kormányhivatal szerint nem olyan nagy para, hogy védett területen irtott erdőt a volt polgármester fia

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tavaly irtottak ki egy Natura 2000-es területen álló erdőt Balatonfűzfő mellett, miután az önkormányzat elfogadta az akkori polgármester, Marton Béla fiának ötletét, hogy strandröplabda-centrumot alakítsanak ki a területen. 

De hiába szabott ki félmilliós pénzbírságot a pusztítás miatt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala, a 24.hu-hoz eljutott másodfokú határozat szerint az erdőirtó cég fellebbezése után a Pest Megyei Kormányhivatal már figyelmeztetésre enyhítette a büntetést. A döntésben pedig már meg sem említik a terület helyreállítását. 

Favágás után.Fotó: Balatonfűzfő, ahogy mi látjuk csoport.

Ugyanakkor a lap szerint a Pest Megyei Kormányhivatal ráadásul úgy jutott erre a döntésre, hogy elismerték, hogy a fakivágások egy Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területen történtek.  A hivatal szerint környezetkárosodás nem állapítható meg, és egyébként is, a nagy kiterjedésű természetvédelmi területen nincs nagy jelentősége a közel 3000 négyzetméteres tarvágásnak, amit a Balaton Sport Klub Kft. végzett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó