A Fidesz a hosszú kések éjszakájához hasonlította, amit az ellenzék tett Nagykanizsán

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

1934 nyarán Hitler leszámolt politikai ellenfeleivel: néhány nap alatt ezernél is több embert letartóztattak, a kivégzőosztagok legalább 85, de valószínűleg ennél jóval több embert meggyilkoltak. A helyi Fidesz szerint valami hasonló történt Nagykanizsán a napokban.

Bizzer András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője ugyanis 

„a hosszú kések éjszakája Nagykanizsán” 

címmel tartott sajtótájékoztatót. Az ok: tizenegy önkormányzati cégből nyolcnál leváltották a cégvezetőket. 

A Balogh László polgármesterrel közös sajtótájékoztatón a Kanizsa TV készített drámai felvételeket, amelyeken tovább hallhatjuk Bizzer András szavait: „Ami tegnap történt a nagykanizsai közgyűlésben, csak egyetlen kifejezéssel lehet illetni: gyalázat. Hasonló politikai mészárlásra Nagykanizsán, de talán sehol az országban nem volt még példa. A minimális, 8:7-es többség néhány óra leforgása alatt nyolc cégvezetőt rúgott ki. A többségüket azonnali hatállyal. Ilyet 1990 óta egyetlen önkormányzati többség sem tett.”

Ahogy grafikonos összesítéseinken látszik, a zalai városban szoros volt a választási verseny: 49 százalékos eredménnyel győzött a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, a képviselő-testületben viszont többsége lett az ellenzéki pártok és az Éljen VárosuNk! Egyesület jelöltjeinek.

A kanizsai közéletben és médiában egyébként még vannak tartalékok.