Megnézed Nagykanizsa önkormányzati újságját, és azon csodálkozol, hogy nem 150 százalékkal nyert a Fidesz a városban

Média
2019 június 04., 08:49
comments 207

Nem rossz, nem rossz a Nagykőrösi Önkormányzati Hírek választás utáni címlapja, ahogy a fideszes médiabirodalommal felvéve a versenyt azonosulnak az EP-választás eredményével:

De ez csak a második helyre elég a városi adóforintokból kiadott önkormányzati lapok versenyében.

Mostanában ugyanis nincs erősebb önkormányzati lap a Kanizsánál. A nagykanizsaiak pénzén kiadott újság volt az, ami a kampányban gyerekkatonákat is csatasorba állított már a nagy Európa-védő háborúban. A mindent eldöntő csata, az EP-választás előtt is kiadtak magukból mindent.

A kampány utolsó pillanatában a címlapon nem valami unalmas helyi témával indítottak:

photo_camera Fotó: Kanizsa

Ha valaki a címlapot látva nem tudott dönteni, hogy a lövészárkok közül melyikbe kell beugrani a gyerekkatonák mellé, annak adott pár támpontot a véleménycikk is.

Ennél sűrűbb szöveg aligha született az EP-kampányban: orosz áradat Ázsiából, lángoló Notre Dame, pakisztáni (!) londoni főpolgármester, a magyar honvédség napja, Európát leigázni akaró németek által újragombolt EU.

A minden mondatában erős cikkből is kiemelkedő a

„Klárikára szavaztál-e vagy Ágikára? Ez az, amit egy lehetséges bevándorlók uralta jövőben senki nem kérdezne meg a késelés előtt.”

Ha valakinek ez is kevés, annak érdekes tudni, hogy a színesbőrű Pride-osok elmennek szavazni.

A lapterjesztéssel lehet gond, mert a kanizsaiak mindezek ellenére az országos átlag alatt szavaztak a Fideszre. (52,56 százalék vs. 48,95 százalék)

A Kanizsa felelős szerkesztője az élő adásban a nagy hidegben lefagyott köztévés riporter, Péter Árpád.

Az általa irányított lapnál nincs pihenő. A nagy európai háború után a Kanizsa a legújabb számában már rá is fordult a helyi ügyekre, nem elhallgatva, hogy épül és szépül a város, remek címmel cáfolva a károgókat:

photo_camera Fotó: Kanizsa

A nagykanizsaiak ingyenes, önkormányzati hetilapjának lapszámaiban itt lehet elmerülni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.