A FIFA örökre eltiltotta a 2014-es vébé főszervezőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
2016-os fotó Ricardo TeixeirárólFotó: TASSO MARCELO/AFP

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korrupció miatt örökre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől Ricardo Teixeirát, aki 1989 és 2012 között a brazil szövetség elnöke, majd a 2014-es labdarúgó-világbajnokság főszervezője volt. A FIFA végrehajtó-bizottságának tagjaként része volt a világbajnokságok házigazdáiról döntő kiváltságosoknak.

A FIFA hosszadalmas vizsgálatok után bizonyítottnak látta Teixeira érintettségét 

megvesztegetésben, sikkasztásban, dollármilliók eltüntetésében. 

A fő vádpont szerint a most 72 éves Teixeira a brazil válogatott világbajnoki mérkőzéseinek televíziós közvetítésével összefüggésben, a kereskedelmi ügyletekben, illetve reklámszerződések megkötésében közreműködve dolgozott saját zsebre. Annak idején írtunk arról is, hogy a 10 éves lánya számlájára valahogy odakerült kétmillió angol font.

A FIFA egymillió svájci frankot követel vissza tőle. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.