Hága belvárosában is késelt valaki

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Abdullah Asiran/Anadolu Agency

Elmenekült az a férfi, aki péntek este három embert késsel megsebesített a hollandiai Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában.

A rendőrségi szóvivő szerint egyelőre nem tudni, terrorista akcióval állunk-e szemben, míg a NOS közszolgálati adó több forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a hatóságok szerint egyelőre nem tűnik terrorizmusnak az eset.

A mentőszolgálatok a helyszínre érkeztek, és megkezdték a sebesültek ellátását. A karácsonyi szezon nyitányának számító bevásárlónap miatt zsúfolt utcát és környékét lezárták. 

A rendőrség egy 45-50 éves férfit keres, aki fekete kabátot, kendőt és szürke tréningruhát visel. 

A nem sokkal korábban, péntek délután a London Brigde lábánál történt késelést terrorcselekménynek nyilvánították, és a rendőrség megerősítette, hogy két halálos áldozata is van. (Guardian, MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.