18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Terrortámadásként kezelik, ami a londoni hídon történt

2019 november 29., péntek 15:55
94
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli a London belvárosában történt incidenst.
  • Az elkövető meghalt. 
  • Többen jelentették, hogy robbanómellény volt rajta, de az valószínűleg nem volt igazi.

Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője sajtótájékoztatón elmondta: helyi idő szerint délután 2-kor hívták a rendőrséget egy késeléshez a London Bridge-hez. A helyszínre rendőrök és mentők érkeztek, egy speciális egység pedig lelőtte a férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Több járókelő megsérült, de az állapotukról nem adott tájékoztatást.

A lenti videó felkavaró lehet.

Mivel a helyszínről azt jelentették, hogy robbanómellényt visel a férfi, ezért magas kordonokat emeltek és továbbra is lezárva tartják a környéket. De a Scotland Yard első körös vizsgálata szerint a mellény hamisítvány volt.

Basu azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy terrortámadásnak nyilvánították az incidenst, de úgy kezelik. Boris Johnson miniszterelnök „feltételezett terrortámadásról” tweetelt. 

A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja, és további tájékoztatást ígért.

Médiajelentések szerint a támadó többeket megsebesített a késével, mielőtt járókelők csoportja le tudta teperni. Egy embert láttak a támadó késével kilépni a dulakodásból. 

Videók készültek arról, hogy a rendőrök eltávolítják az elkövető mellől az embereket, mielőtt közvetlen közelről lelövik. (Guardian)