K-pop-sztárok mennek börtönbe szexuális erőszak miatt

Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Börtönbüntetésre ítéltek két K-pop sztárt, mert megerőszakoltak ittas, öntudatlan nőket. Jung Joon-young hat, Choi Jong-hoon öt éves büntetést kapott. Jung ráadásul videóra is vette az erőszakot, aztán mutogatta ismerőseinek egy chatcsoportban. 

A börtön mellett mindkettőjüknek 80 órányi képzésen kell részt venniük a szexuális erőszak kezeléséről, és mindkettőjüket eltiltották attól, hogy gyerekekkel foglalkozzanak. A dél-koreai popvilágot szexuális erőszakkal kapcsolatos botrányok sora rázza meg az elmúlt években.

El sem tudjuk képzelni a fájdalmat, amit az áldozatok érezhettek - mondta Kang Seong-soo bíró arról, hogy nemcsak megtörtének velük ezek az esetek, de aztán még videón is terjedtek. A bíró szerint Jung „az élvezet eszközeinek” tekintette az áldozatokat.

Vallomásában Jung, aki egy tévés tehetségkutatóban vált ismertté, azt mondta: Mélyen megbántam az ostobaságomat. Jung márciusban távozott a zeneiparból, miután bevallotta, hogy titokban videókat készített nőkről.

A másik elítéltől, Choi Jong-hoonról (aki az F.T. Island zenekar tagja volt) a bíró azt mondta, nem tanúsított megbánást azután, hogy ittas nők tömegeit erőszakolta meg. (BBC)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.