Kormányszóvivő lesz Szalay-Bobrovniczky Alexandra

2019 november 29., péntek 17:43
259

Úgy „értesült” a Magyar Nemzet, hogy január 1-től kormányszóvivő lesz Tarlós István egykori helyettese.

A kormány napilapja felidézi, hogy a 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky még leánykori nevén, Szentkirályi Alexandraként a Fidelitasban kezdett politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában. 2014-ben lett főpolgármester-helyettes, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el. 

Tarlós István és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra 2014-ben Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nyáron az akkor még csak jelölt Karácsony Gergely a lemondását követelte, miután kiderült, hogy a férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf - korábban a Századvég egyik vezetője, Habony Árpád jobbkeze, újabban nagykövet Londonban - egyik cége, a Magyar Vagon Zrt. két közös vállalatot is alapított a Transzmashholding orosz metrógyár svájci leányvállalatával.

Karácsony szerint ezzel bebizonyosodott, amit eddig sejtettek, hogy üzleti összefonódás van orosz cégek és a magyar kormányzat, illetve a főváros között, a hír pedig magyarázatot ad arra, hogy a kormány miért ragaszkodott a rosszabb és drágább ajánlatot adó orosz beszállítóhoz, valamint arra is, hogy az összes felmerülő műszaki probléma után a főváros miért nem érvényesítette a jogos igényeit.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kinevezése után az eddigi kormányszóvivőt, Hollik Istvánt előléptetik: a Fidesz kommunikációs igazgatója lesz. Hollik a poszton az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi. (MNO via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt