Kósa: „A zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”

2019 november 30., szombat 15:26
434

Megtartotta 16. tisztújító kongresszusát a Fidelitas, itt lehet elolvasni, miket mondtak a Fidesz vezető politikusai.

A Mérce írta meg, hogy a rendezvényen Kósa Lajos is felszólalt, aki az önkormányzati választások eredményét azt mondta: átalakultak a politikai viszonyok, a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre”, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a „zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök beszél a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán a Bálna Budapest kulturális központban 2019. november 30-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Később visszatért arra, hogy az ellenzéki pártokat egy logika terelte össze, a hatalom óhajtása és a Fidesz iránt érzett gyűlölet. Azt mondta:

„Megjegyzem, ez a gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt