Kósa: „A zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megtartotta 16. tisztújító kongresszusát a Fidelitas, itt lehet elolvasni, miket mondtak a Fidesz vezető politikusai.

A Mérce írta meg, hogy a rendezvényen Kósa Lajos is felszólalt, aki az önkormányzati választások eredményét azt mondta: átalakultak a politikai viszonyok, a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre”, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a „zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök beszél a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán a Bálna Budapest kulturális központban 2019. november 30-án.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Később visszatért arra, hogy az ellenzéki pártokat egy logika terelte össze, a hatalom óhajtása és a Fidesz iránt érzett gyűlölet. Azt mondta:

„Megjegyzem, ez a gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént.”