Kósa: „A zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megtartotta 16. tisztújító kongresszusát a Fidelitas, itt lehet elolvasni, miket mondtak a Fidesz vezető politikusai.

A Mérce írta meg, hogy a rendezvényen Kósa Lajos is felszólalt, aki az önkormányzati választások eredményét azt mondta: átalakultak a politikai viszonyok, a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre”, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a „zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök beszél a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán a Bálna Budapest kulturális központban 2019. november 30-án.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Később visszatért arra, hogy az ellenzéki pártokat egy logika terelte össze, a hatalom óhajtása és a Fidesz iránt érzett gyűlölet. Azt mondta:

„Megjegyzem, ez a gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.