A közoktatásért tüntetők töltik meg a Kossuth teret

Elindult az MTA-tól a közoktatásért tüntetők menete, az eleje már be is ért a Kossuth térre. A tömeg élén egy rejtélyes, nevesincs fúvószenekar bukkant fel kollégámnak, Halász Júliának azt mondták, véletlenül jártak arra. Ők a tömeg elején játszottak, így már be is értek a Kossuth térre. Több ezren vannak a demonstráción, kollégám becslése szerint bőven meg fog telni a tér. 

A szakszervezetek követelései az alábbiak:

  • értékálló bér,
  • maradjanak közalkalmazotti státusban a szakképzésben dolgozók,
  • csökkentsék a diákok és a pedagógusok munkaterheit,
  • rendezzék a túlmunka kérdését,
  • illetve hogy vonják vissza a hatévesek kötelező beiskolázását.

Az Emmi is reagált, szerintük a pedagógusok nem a kormány ellen tüntetnek, és meg vannak  becsülve rendesen.

Az MTI szerint a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) követeléseit tartalmazó petíciót már átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részére . Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az átadás előtt közölte: a követeléseiketa Kossuth térre szervezett tüntetésen is ismertetik.

Fotó: Halász Júlia/444.hu
Fotó: Halász Júlia/444.hu
Fotó: Halász Júlia/444.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.