Emmi: A tanárok nem a kormány ellen tüntetnek

Nagyszabású tüntetésre készülnek ma a pedagógusok, a szakszervezetek által meghirdetett eseményen várhatóan több ezren vesznek részt. A Tüntetés a közoktatásért elnevezésű demonstráción az alábbiakat követelik:

  • Értékálló bért az oktatásban dolgozóknak!
  • Maradjanak közalkalmazotti státusban a szakképzésben dolgozók!
  • Csökkentsék a diákok és a pedagógusok munkaterheit!
  • Rendezzék a túlmunka kérdését!
  • Vonják vissza a hatévesek kötelező beiskolázását!

A tüntetés előtt pár órával az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki "A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket - Reagálás a mai PSZ tüntetésre" címmel. Ebben azt írják, hogy "a pedagógusok voltak az elsők, akik számára életpályaprogram és átfogó béremelési program indult. A pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50%-kal emelkedett, amelynek hatására jövőre már legalább 390 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre, mint 2010-ben". Azt írják, nyitottan állnak a további bértárgyalásokhoz, a minisztérium "ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket".

Azonban.

"A pedagógusok nem a kormány ellen, hanem a még magasabb bérekért tüntetnek, 

ezért felháborítónak tartjuk, hogy a mai rendezvényre az ellenzék és a Soros-hálózat is rátelepedett, és megint csak saját politikai céljaikhoz akarják felhasználni a pedagógusokat" - ezután már csak egy kis gyurcsányozás következik. A minisztérium a múlt héten már a tüntetés bejelentése után is megszólalt.

Egyébként ma reggel egy pedagógus elküldte nekünk a kinevezéséről szóló iratot, melyen jól kivehető a béremelés mértéke is. "Ezt a nagyjából nettó 175 ezret egyébként nyolc év tanári munkatapasztalattal keresem meg egy fővárosi gimnáziumban" - írta a képhez.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.