Egy orosz cég próbálta feltörni az ohiói választási rendszert novemberben

2019 december 1., vasárnap 10:32
84

Oroszok állhattak egy, az ohiói választási rendszert idén november 5-én ért támadás mögött, véli az állam republikánus belügyminisztere. Aznap választások és népszavazások voltak az USA több államában, így Ohióban is. Frank LaRose szerint "viszonylag szofisztikálatlan" támadásról van szó, a támadók célja valójában inkább csak a rendszer feltérképezése, a támadható pontok megtalálása lehetett.

LaRose szerint a támadás Panamából érkezett, de egy orosz tulajdonban levő céghez köthető. A támadók LaRose elmondása szerint az ő, választásokat is felügyelő hivatalának weboldalára próbáltak kártékony kódokat csempészni. A behatolást az állam kiberinfrastruktúráját védő, Albert névre keresztelt rendszer észlelte.

Bár LaRese megjegyzése szerint "a jó fiúk nyerték a napot, a rossz fiúk vesztettek", azt azért ő is megjegyezte, hogy az ilyen támadások alapvető célja valójában a közbizalom megingatása a választási rendszerek tisztaságában. Ezzel ugyanis megkérdőjelezhetővé válik a hatalom legitimációja, márpedig Oroszország hosszú távú stratégiája a zavarkeltés. (Via AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt