Egy orosz cég próbálta feltörni az ohiói választási rendszert novemberben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Oroszok állhattak egy, az ohiói választási rendszert idén november 5-én ért támadás mögött, véli az állam republikánus belügyminisztere. Aznap választások és népszavazások voltak az USA több államában, így Ohióban is. Frank LaRose szerint "viszonylag szofisztikálatlan" támadásról van szó, a támadók célja valójában inkább csak a rendszer feltérképezése, a támadható pontok megtalálása lehetett.

LaRose szerint a támadás Panamából érkezett, de egy orosz tulajdonban levő céghez köthető. A támadók LaRose elmondása szerint az ő, választásokat is felügyelő hivatalának weboldalára próbáltak kártékony kódokat csempészni. A behatolást az állam kiberinfrastruktúráját védő, Albert névre keresztelt rendszer észlelte.

Bár LaRese megjegyzése szerint "a jó fiúk nyerték a napot, a rossz fiúk vesztettek", azt azért ő is megjegyezte, hogy az ilyen támadások alapvető célja valójában a közbizalom megingatása a választási rendszerek tisztaságában. Ezzel ugyanis megkérdőjelezhetővé válik a hatalom legitimációja, márpedig Oroszország hosszú távú stratégiája a zavarkeltés. (Via AP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.