Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak két ápolót egy idősek otthonában

bűnügy
2019 december 01., 14:10
comments 59

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával állítottak bíróság elé Békéscsabán két ápolót, miután egy gondjaikra bízott páciens az ő hibájukból veszthette életét egy idősek otthonában.

A másodrendű vádlott 2018. április 18-án megmosdatta az otthon egyik lakóját. Miután végzett, a tisztálkodószert, ami egy felcímkézetlen flakonban volt, a sértett éjjeli szerkényére tette több üdítős palack mellé.

Miután a másodrendű vádlott elhagyta a szobát, az első rendű vádlott elkezdte megetetni az idős pácienst. Ennek során az éjjeliszekrényről elvett, felcímkézetlen palackból is itatott vele egy-két kortyot. Mivel az tisztítószer volt, a lakó rosszul lett, majd a kórházba szállítást követően meg is halt. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.