A MÁV ezt a napot már elengedte

Hiába visszatérő jelenség minden évben, az első hóesés a mai napig leküzdhetetlen nehézségek elé állítja a fél országot, azon belül is kiemelten a Magyar Államvasutakat. Már kora reggel kaptunk beszámolót olvasónktól arról, hogy éppen Veresegyházán vesztegel, ahol csak arról tájékoztatták őket, hogy nincs ember a befagyott váltó letakarítására. A Mávinform már akkor arról tájékoztatta az utasokat, hogy az érintett Budapest-Vácrátót-Vác vonalon a járatok menetideje gyakorlatilag megduplázódott.

És az ezen a vonalon közlekedők még jól is jártak. A hasonló menetidejű Kecskemét-Cegléd távon, mint a képen is látható, már 180 perces késést jósolnak.

A MÁV késésszámláló szoftvere igen fejlett lehet, jósol 166, 137, 128 perces késéseket is, ami meglepően pontos becslés a műfajban egy cégtől, ami alapvetően nem szokta tudni tartani a menetrendjét.

Kollégánk, Tamás Bence a rákospalotai állomás kijelzőjét fényképezte. Ezen nem is a késések mértéke a meglepő, hanem a járatok száma. Mint írja, ilyentájt amúgy tele szokott lenni a kijelző információval, de ma úgy tűnik, hogy csak három járatnak sikerült útra kelnie.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.