Harmincmilliárd forintnyi kötvényt bocsáthat ki az MNB-vel a TV2

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

B+ besorolást kapott a Scope Ratings hitelminősítőtől a TV2, így elvben nincs akadálya, hogy a médiacsoport is részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank idén indított vállalati kötvényprogramjában, az NKP-ben. A Portfolio értesülései szerint a TV2 a program keretében 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényt.

A Scope Ratings pozitívumként értékelte, hogy a TV2 húszmilliárd forint bevételt szerzett a sport hirdetési szegmensben, 30 százalék operatív marzs elérésére képes, és a kötvénykibocsátással kiválthatja jelenlegi hiteleit, csökkentve ezzel finanszírozási költségeit.

Kockázatként jelezték, hogy a magyarországi tévés piac elég limitált, a TV2 portfóliója nagyon koncentrált, a cég nyereségessége nagyban függ a tartalomgyártókkal folytatott egyeztetésektől, és a cég agresszív pénzügyi tervei rövid távon megduplázhatják a bruttó adósságállományt.

Ennek ellenére stabil besorolást adtak a TV2 médiacsoportnak.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.