Harmincmilliárd forintnyi kötvényt bocsáthat ki az MNB-vel a TV2

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

B+ besorolást kapott a Scope Ratings hitelminősítőtől a TV2, így elvben nincs akadálya, hogy a médiacsoport is részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank idén indított vállalati kötvényprogramjában, az NKP-ben. A Portfolio értesülései szerint a TV2 a program keretében 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényt.

A Scope Ratings pozitívumként értékelte, hogy a TV2 húszmilliárd forint bevételt szerzett a sport hirdetési szegmensben, 30 százalék operatív marzs elérésére képes, és a kötvénykibocsátással kiválthatja jelenlegi hiteleit, csökkentve ezzel finanszírozási költségeit.

Kockázatként jelezték, hogy a magyarországi tévés piac elég limitált, a TV2 portfóliója nagyon koncentrált, a cég nyereségessége nagyban függ a tartalomgyártókkal folytatott egyeztetésektől, és a cég agresszív pénzügyi tervei rövid távon megduplázhatják a bruttó adósságállományt.

Ennek ellenére stabil besorolást adtak a TV2 médiacsoportnak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.