Harmincmilliárd forintnyi kötvényt bocsáthat ki az MNB-vel a TV2

bűnügy
2019 december 02., 08:58
comments 108

B+ besorolást kapott a Scope Ratings hitelminősítőtől a TV2, így elvben nincs akadálya, hogy a médiacsoport is részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank idén indított vállalati kötvényprogramjában, az NKP-ben. A Portfolio értesülései szerint a TV2 a program keretében 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényt.

A Scope Ratings pozitívumként értékelte, hogy a TV2 húszmilliárd forint bevételt szerzett a sport hirdetési szegmensben, 30 százalék operatív marzs elérésére képes, és a kötvénykibocsátással kiválthatja jelenlegi hiteleit, csökkentve ezzel finanszírozási költségeit.

Kockázatként jelezték, hogy a magyarországi tévés piac elég limitált, a TV2 portfóliója nagyon koncentrált, a cég nyereségessége nagyban függ a tartalomgyártókkal folytatott egyeztetésektől, és a cég agresszív pénzügyi tervei rövid távon megduplázhatják a bruttó adósságállományt.

Ennek ellenére stabil besorolást adtak a TV2 médiacsoportnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.