Megmentették a nőt, aki kutyájával 12 napot töltött a semmi közepén Ausztráliában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Élve sikerült megmentenie az ausztrál hatóságoknak egy nőt, aki 12 napon keresztül várt segítségre az ország egy elhagyatott részén. Az 52 éves Tamra McBeath-Riley két barátjával és a kutyájával indult egy kis délutáni autókázásra Alice Springsből november 19-én, autójuk azonban elakadt egy folyómederben - írja a BBC.

Alice Springs Ausztrália közepén fekszik, azon a területen, amit az ausztrálok csak Outbacknek hívnak, szabad fordításban ez kb. Isten háta mögötti vidéket jelent. Az outback nagyjából Ausztrália 85 százalékát teszi ki, és azért veszélyes, mert szinte teljesen lakatlan, vad, forró vidék. Ausztrália a világ 6. legnagyobb állama, a lakossága mégis akkora, mint Észak-Koreáé, és mivel az ausztrálok nagy többsége néhány partmenti nagyvárosban él, az ország belső területei nagyon-nagyon-nagyon gyéren lakottak.

Fotó: Ausztrál rendőrség

Tamra McBeath-Riley és társai kb. három napig az autónál maradtak, és megpróbálták kiszabadítani a járművet, de amikor rájöttek, hogy ez nem fog menni, és már minden ételt és italt elfogyasztottak, amit az autóban találtak, a nő két társa segítségért indult. McBeath-Riley azért maradt az autónál, mert úgy gondolta, kutyája nem élne túl egy hosszú sétát. A nő az autóban talált kekszeken kívül nem evett mást, inni pedig egy közeli, sekély vízgyűjtő erősen szennyezett vizét itta, amit egy pólón szűrt át.

A mentésben résztvevők szerint a víz tényleg nagyon szennyezett volt, de legalább életben tartotta McBeath-Rileyt. A hírek arról nem szólnak, hogy a nő kutyája túlélte-e. Két utastárukat továbbra is keresik. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.