Megölték egy ukrán politikus három éves kisfiát egy merényletben

2019 december 2., hétfő 5:33
34

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy ukrán kijevi megyei képviselő autójára az ukrán főváros központjában vasárnap éjjel. A támadásban a képviselő hároméves kisfia vesztette életét. A rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg a történteket, de egy, a Reutersnek nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás elmondása szerint Vjacseszlav Szobolev volt a célpont, aki a megyei tanácsnokság mellett üzletember is.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy "egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban".

Szobolev, aki a 2014-óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt