Megölték egy ukrán politikus három éves kisfiát egy merényletben

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy ukrán kijevi megyei képviselő autójára az ukrán főváros központjában vasárnap éjjel. A támadásban a képviselő hároméves kisfia vesztette életét. A rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg a történteket, de egy, a Reutersnek nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás elmondása szerint Vjacseszlav Szobolev volt a célpont, aki a megyei tanácsnokság mellett üzletember is.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy "egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban".

Szobolev, aki a 2014-óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.