Megölték egy ukrán politikus három éves kisfiát egy merényletben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy ukrán kijevi megyei képviselő autójára az ukrán főváros központjában vasárnap éjjel. A támadásban a képviselő hároméves kisfia vesztette életét. A rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg a történteket, de egy, a Reutersnek nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás elmondása szerint Vjacseszlav Szobolev volt a célpont, aki a megyei tanácsnokság mellett üzletember is.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy "egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban".

Szobolev, aki a 2014-óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.