Kásler Miklós 10 milliót szán a pénzünkből Balázs Fecó új DVD-jére

MŰVÉSZET
2019 december 03., 13:20
Balázs Fecó énekes érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án
photo_camera Balázs Fecó énekes érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Balog Zoltánnak is gondja volt rá, és Kásler Miklós sem feledkezett el róla: miniszteri keretéből 10 millió forinttal támogatja a Tom-Tom Hangstúdiót, hogy kiadja Balázs Ferenc és a Korál együttes jubileumi koncertjét CD-n és DVD-n.

A novemberi miniszteri döntések legnagyobb nyertese a hódmezővásárhelyi Tudás Alapítvány, amely 25 milliót szerzett így az „Attila király fia Csaba királyfi című nemzeti opera bemutatójára 2020-ban”.

Sok egyéb, köztük a miniszter ideológiai vonzalmaitól és a politikától független célok mellett 3 millió jutott a „Kazahsztánban élő magyarok kutató expedíció, forrásanyag gyűjtés dokumentumfilm és útikönyv előkészítésére”, míg a Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesületnek mindössze 800 ezer forint.