Kommentelő vagy és panaszkodsz? Nézd meg ezt a kínai kollégádat, akit meg is kínoztak egy részeg hozzászólás miatt

INTERNET
2019 december 03., 05:34
comments 565

A világ pillanatnyilag talán legsűrűbben megosztott nemvicces videója egy olyan kínai férfi “kihallgatását” mutatja be, akinek az volt a bűne, hogy a privát csetcsoportban gúnyos kommentet fűzött egy közlekedési rendőrökről készült fotóhoz. 

link Forrás

Az eredetileg feltehetőleg megfélemlítési célból publikált felvételen az áldozat egy korszerű formatervezésű, fém kalodába van zárva. Kihallgatóinak egyenruháját elnézve nem bíróság előtt áll (ül), hanem a rendőrségen hallgathatják ki. 

Az arcán horzsolásokat és verésnyomnak kinéző sebeket viselő fiatal férfi, aki magát Luhuának nevezi, akadozó hangon meséli el a rendőrök durva hangon feltett kérdéseire, hogy előző nap 9 óra tájban egy 75 fős, zárt Wechat-csoportban tett gúnyos megjegyzést a közlekedési rendőrökre. 

Az a rendőrök szavaiból derül ki, hogy az egymás után többször is bocsánatért esedező felhasználónak az nem tetszett, hogy a rendőrök motorbicikliket koboztak el. Egymás után többször is megkérdezik tőle, hogy utálja-e a rendőröket, amire ő mindig azzal válaszol, hogy nem, csak túl sokat ivott, ezért sütött el egy viccet a rendőrök kárára. A felvétel végén a férfit arra kényszerítik, hogy hosszan, esedezve kérjen bocsánatot “Rendőrség Nagybácsitól” és fogadja meg, hogy soha többé nem tesz ilyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.