Kommentelő vagy és panaszkodsz? Nézd meg ezt a kínai kollégádat, akit meg is kínoztak egy részeg hozzászólás miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A világ pillanatnyilag talán legsűrűbben megosztott nemvicces videója egy olyan kínai férfi “kihallgatását” mutatja be, akinek az volt a bűne, hogy a privát csetcsoportban gúnyos kommentet fűzött egy közlekedési rendőrökről készült fotóhoz. 

Az eredetileg feltehetőleg megfélemlítési célból publikált felvételen az áldozat egy korszerű formatervezésű, fém kalodába van zárva. Kihallgatóinak egyenruháját elnézve nem bíróság előtt áll (ül), hanem a rendőrségen hallgathatják ki. 

Az arcán horzsolásokat és verésnyomnak kinéző sebeket viselő fiatal férfi, aki magát Luhuának nevezi, akadozó hangon meséli el a rendőrök durva hangon feltett kérdéseire, hogy előző nap 9 óra tájban egy 75 fős, zárt Wechat-csoportban tett gúnyos megjegyzést a közlekedési rendőrökre. 

Az a rendőrök szavaiból derül ki, hogy az egymás után többször is bocsánatért esedező felhasználónak az nem tetszett, hogy a rendőrök motorbicikliket koboztak el. Egymás után többször is megkérdezik tőle, hogy utálja-e a rendőröket, amire ő mindig azzal válaszol, hogy nem, csak túl sokat ivott, ezért sütött el egy viccet a rendőrök kárára. A felvétel végén a férfit arra kényszerítik, hogy hosszan, esedezve kérjen bocsánatot “Rendőrség Nagybácsitól” és fogadja meg, hogy soha többé nem tesz ilyet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.