George Zimmerman 100 millió dollárra perli Trayvon Martin családját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

George Zimmerman polgárőr 2012-ben agyonlőtte a 17 éves fekete Trayvon Martint. Zimmermant 2013-ban felmentette a bíróság a gyilkosság vádja alól, miután elfogadták ügyvédeinek érvelését, miszerint önvédelemben lőtte le a fegyvertelen Martint. Ezzel komoly tiltakozáshullám indult el, 2015-ig az amerikai ügyészég szerepét betöltő Department of Justice is vizsgálódott vele szemben, sikertelenül.

George Zimmerman a felmentő ítélet után 2013. július 13-án.Fotó: Joe Burbank/Getty Images

Zimmerman 2016-ban elárverezte a gyilkos fegyvert, 250 ezer dollárt keresett ezzel.

A férfi most 100 millió dolláros pert indított Polk megyében Martin családja ellen, mondván, a 2013-as tárgyaláson Rachel Jeantel, az egyik legfőbb szemtanú csaló volt és álszemtanú. A kereset szerint Zimmerman halálos fenyegetéseket is kapott, és „nagy mentális szenvedésben” van része, aminek az eredményeként „hivatalosan depresszióval diagnosztizálták”, valamint a mai napig poszttraumatikus stresszel kezelik. (CBS12)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó