Három év előzetes után szabadlábra kerülhet Kun-Mediátor Marcsi

bűnügy
2019 december 04., 09:16

A Népszava ír arról, hogy hamarosan szabadlábra kerülhet B. Sándorné, vagy ahogy általában emlegetni szokták, Bróker vagy Kun-Mediátor Marcsi. A nő az ügyészség szerint több száz embert megtévesztve legalább 12 milliárd forintot gyűjtött be, de az ígért befektetések helyett egy pénzügyi piramist épített fel. Ez volt a Kun-Mediator ügy, aminek 1500 sértettje is lehet.

Egy ideje szóltak már cikkek arról, hogy nem várható gyors ítélet: az eleve leterhelt bíróságoknak rengeteg tanút kellett meghallgatnia a 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás ügyében. És mivel a törvények szerint három évnél tovább nem lehet valakit előzetesben tartani, ha nem élet elleni bűncselekménnyel vádolják, B. Sándorné hamarosan egyelőre távozhat a fogságból.

A lap arról is ír, hogy nem érkezett ügyészi indítvány a szabadlábra helyezés ellen egyelőre „a korábbi házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal sem kell számolnia, de még csak elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.” Ez annyiban azért érdekes, mert a botrány kirobbanása után B. Sándorné elmenekült az országból, és végül másfél év után Belize-ben tartóztatták le. Mint a lap megjegyzi, december 16-áig még azért érkezhet olyan ügyészi indítvány, ami változtathat ezen.

A legalább 12 milliárd forintos csalási ügyben áldozatok egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István szerint elsőfokú ítélet leghamarabb 2020 közepére várható, azaz a jogerős ítéletig még évek lehetnek hátra. A kár nagy része valószínűleg sosem térül meg, az összegnek csupán töredékét sikerült zár alá venni.