Trumpon nevetett Macron, Boris Johnson és Trudeau

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kikerült egy videó a londoni NATO-csúcsról, amin az látszik, hogy Emmanuel Macron francia államfő, Mark Rutte holland, Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az Amerikai Egyesült Államok elnökén nevet a Buckingham-palotában.

Bár Donald Trump nincs megnevezve, valószínűleg rajta nevetnek, ugyanis említik, hogy azért késett, mert 40 perces sajtótájékoztatót tartott, márpedig a protokoll felrúgása a média kedvéért Trump szokása, a tavalyi és a mostani csúcson is hosszú sajtótájékoztatót tartott.

A videót – aminek a készítésével a kormányfők láthatóan nem voltak tisztában – eredetileg az orosz állam tulajdonában lévő Sputnik News tette ki.

Trumpot azóta kérdezték a videóról, az elnök azt mondta, hogy Trudeau „kétarcú”, és ez a miniszterelnök reakciója arra, hogy az USA nyomást gyakorolt Kanadára, hogy növelje a katonai kiadásait a NATO-ban, hogy a GDP 2 százalékát elérje. (New York Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!