Stabil a győri iskolában megkéselt tanárnő állapota

bűnügy
2019 december 05., 15:22

Késelés történt délben egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt. A rendőrség emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épülete előtt elmondta, hogy egy 17 éves fiú késelt meg egy 51 éves tanárnőt. A sérültet a mentők kórházba vitték, az elkövetőt elfogták.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, a pedagógus nincs életveszélyben, megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amit később műteni kell – mondta.

Később a megyei főkapitányság közölte: emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben.

Egy 2019-es győri késelés tárgyi bizonyítéka
photo_camera Illusztráció: police.hu

Az ITM a közleményében azt írta, a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. Palkovics László miniszter telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról. A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában – közölte az ITM, bízva abban, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira. (MTI)