1901 óta az idei volt a legmelegebb ősz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Novemberben olyan szokatlanul meleg volt, hogy Orbán Viktor és Semjén Zsolt kabát nélkül mutogathatta a budapesti panorámát vendégeinek.Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Az idei volt a legmelegebb ősz 1901 óta, közölte pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elemzésük szerint idén 12,64 fok volt ősszel a középhőmérséklet, ez 0,55 fokkal több, mint amit az eddigi legmelegebb, 1926-os ősszel mértek.

Mindhárom őszi hónap középhőmérséklete országosan magasabban alakult az 1981-2010-es időszak átlagánál. A szeptember 1 fokkal, az október csaknem 2 fokkal, a november viszont 4 fokkal volt melegebb az átlagosnál. Az idei november 1901 óta a 3. legmelegebbnek bizonyult, az idei október a 9. legmelegebb október volt.

A szeptember még kánikulával kezdődött, az egész évszak legmelegebb napja szeptember elseje volt. "Októberben egy szokatlanul meleg és hosszú vénasszonyok nyarát tapasztaltunk", novemberben pedig 13 napon is előfordult 5 fok feletti pozitív eltérés, írták. Pedig voltak a szokásosnál hidegebb időszakok is, október 8-án például megdőlt az országos napi minimumhőmérséklet rekordja.

A meteorológusok szerint ha decemberben átlagos lesz az időjárás, akkor a rekordmeleg 2018 után 2019 a harmadik legmelegebb év lesz 1901 óta. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!